Светящаяся краска
Монтаж
Формы
Социальные сети
Cemental

Продвигайте также свою страницу



Google+
Статистика
«Cemental» Адрес: ул. Киевская, 4, г.Вишневое, Украина. Тел: (063)769-22-52. .
«Cemental» Адрес:
ул. Киевская, 4, г.Вишневое, Украина.
Телефон: (066)141-83-82 http://cemental.at.ua
Google Мы в Google+

Хостинг от uCoz
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Архив материалов

 Киевская городская государственная администрация изучает возможность строительство тоннеля через Днепр от станции метро Левобережная до площади Победы на условиях концессии, сообщил первый зампредседателя Киевгорадминистрации Денис Басс.


"Пока мы рассматриваем там концессионный вариант, он (строительство тоннеля) будет включен в программу инвестиционных предложений к Евро-2012", - сказал он. Басс подчеркнул, что реализация этого проекта - очень капиталоемкая.

Также он отметил, что горадминистрация еще не рассматривала варианты компаний, которые согласятся строить этот тоннель на условиях концессии.

Басс добавил, что на данный момент администрация только собирается поставить задачу какому-либо проектному институту о разработке предпроектных предложений. Администрация не исключает, что если тоннель будет построен на условиях концессии, то проезд по нему будет платным. Возможные сроки и смету строительства Басс не уточнил.


Напомним, 14 ноября, депутаты Киевсовета приняли за основу утверждение городской программы по реконструкции дорожно-транспортных объектов на 2007-2011 годы.

Просмотров: 964 | Добавил: kila | Дата: 27.11.2007 | Комментарии (0)

   

Представитель ПРООН в Украине Фрэнсис О’Доннелл, представляя доклад ООН о развитии человека 2007/2008, заявил о том, что Украина заняла 76-е место в мировом индексе человеческого развития.


Он напомнил, что в 2006 году Украина заняла 77-е место в этом рейтинге. По его словам, Украина входит в группу стран со средним уровнем развития человеческого потенциала согласно индексу человеческого развития.

В пятерке стран с высоким уровнем развития человеческого потенциала Исландия, Норвегия, Австралия, Канада, Ирландия.

На 64-ом месте разместилась Беларусь, Россия - 67-ая, Казахстан на 73-ем месте. Замыкает список из 177 стран Сьерра-Леоне.

Индекс развития человеческого потенциала оценивает уровень развития человека на основе показателей ожидаемой продолжительности жизни, грамотности взрослого населения и образования на уровне начальной, средней и высшей школы наряду с показателем уровня дохода, основывающемся на последних данных организаций-партнеров ООН, а также других официальных источников.

Напомним, покупательная способность украинцев оказалась на предпоследнем месте в Европе. Самые богатые европейцы живут в Швейцарии и Лихтенштейне.

Просмотров: 1064 | Добавил: kila | Дата: 27.11.2007 | Комментарии (0)

  Олигарх Роман Абрамович ухитрился наладить свой первый бизнес еще во время своей армейской службы: он, тогда рядовой солдат, организовал частную автозаправку для офицеров.
 
"Еще в юные годы у Абрамовича в голове созревали планы, как можно быстро разбогатеть. Служа рядовым солдатом, он проявил чудеса предприимчивости. Роман за пирожные и конфеты выменивал бензин у военных водителей, а затем продавал «сэкономленное» горючее офицерам своей части.
 
Об этом эпизоде из биографии миллиардера рассказал его армейский приятель Николай Пантелеймонов.
 
– Мы как-то сразу сдружились с Ромой, – говорит Николай. – Служили во Владимирской области, в городке Киржач, в ракетной части.
 
По словам Николая, предприимчивость будущего олигарха проявлялась буквально во всем. 
 

Сослуживцы будущего олигарха «подгоняли» ему бензин бочками
 
– В 20 лет Рома придумывал такое, что другим солдатам даже и не снилось. Вот уж действительно на редкость ушлый мужик. Он и тогда из воздуха мог получать деньги. В то время зарплата солдата – 7 рублей в месяц. Понятно, что еще и покушать хочется не только солдатской каши, и в киношку сходить в увольнение. Вот Рома и придумывал хитрую схему. Чтобы солдаты по ночам по чуть-чуть сливали топлива с каждой машины и прятали канистры в условленном месте. Сам-то он в этом не участвовал: был прикрыт, так сказать, со всех сторон.
 
Хитрость

 
Как только темнело, группа солдатиков направлялась с канистрами к гаражу с военной техникой. Они аккуратно сливали по 5 7 литров топлива с каждой машины так, чтобы наутро не было заметно недостатка бензина. Затем в условленном месте лесополосы оставляли емкости и уходили. 
 

Абрамович (слева) и его армейские друзья

 
– В то время литр бензина стоил 40 копеек, – вспоминает бывший сослуживец Абрамовича. – Рома продавал топливо офицерам нашей же части по 20 копеек. Причем они догадывались, откуда этот бензин, но молчали. Ведь всем от этого хорошо: люди заправляют свои «жигули» в два раза дешевле, а солдаты получают небольшие деньги на личные нужды. Абрамович оставлял себе большую часть прибыли, а помощников поощрял за работу мороженым или пирожным. Все были довольны. 
 


Пантелеймонов
 
Рома стал доверенным лицом начальства по всем вопросам. Уже тогда было ясно, что он в жизни не пропадет. Но то, что он будет одним из самых богатых людей в мире, сослуживцы и подумать не могли...

Просмотров: 1126 | Добавил: kila | Дата: 27.11.2007 | Комментарии (0)

  

В московском манеже выставка - своеобразное подведение итогов общественной и политической жизни России и Украины за прошлый год. Можно было смело провести 12 месяцев на необитаемом острове, а потом посмотреть картины Будаева и узнать о всех ключевых событиях 2006-го.

"Цифровой" художник (он берет фотографии и при помощи компьютера монтирует их с подходящим телом и антуражем) Андрей Будаев работает в этом жанре уже 15 лет. Кто-то называет его картины конъюнктурой, а кто-то считает, что именно так и выглядит современный плакат.

Одно точно: в чувстве юмора Будаеву не откажешь, смотреть его картины интересно, а возле некоторых и вовсе разбирает смех.

На открытии собралось много народу. По словам Будаева, он приглашал многих из тех, кто изображен на его картинах. Но одни еще не вернулись в Москву из Куршевеля, а другие пообещали прийти позже, когда не будет телекамер.



Просмотров: 1475 | Добавил: kila | Дата: 27.11.2007 | Комментарии (0)

Житлові умови віце-прем'єра уряду Януковича Андрія Клюєва відповідають його образу. Він – чи не найзакритіший урядовець, який не дає інтерв’ю і рідко усміхається. Його будинок – за триметровим парканом в сосновому лісі, куди крізь гілки не часто пробиває сонце.

Маєток Клюєва, якщо уявити, що це не Україна, а Британія, відповідав би помешканню віконта чи графа в десятому поколінні, де для гармонійності образу не вистачає мажордома.

Житло донецького віце-прем'єра – класом на порядок вище порівняно з тим, що "Українська правда" бачила, проводячи свої попередні розслідування в Конча-Заспі та Нових Безрадичах.

Хутір Рудики – це кілька кілометрів далі за Козином, де майже всі сільські хати поступилися своїм місцем маєткам.

Землі Клюєва – це не "нарізка" ділянок біля річки, як це часто буває серед нашої еліти, що мешкає на дамбі за Києвом.

У Клюєва просто частина соснового лісу, обнесена парканом з каміння. Потрапити на "присадибну ділянку" заступника Януковича можна щонайменше через три в'їзди.

Щоб уявити масштаби, слід сказати, що цією територією спокійно можуть пересуватися автомобілі – свідками чого ми і були.

За інформацією "Української правди", Клюєв має 17 гектарів землі. Там є не тільки дитяча площадка, але і своє... футбольне поле.

Про те, що житло Клюєва являє собою щось неймовірне, "Українська правда" чула від багатьох політиків.

Окремо наголошують, що просто паркан Клюєва є унікальним об’єктом.

Досить авторитетні депутати цілком серйозно стверджують, що внутрішня частина огорожі викладена з напівдорогоцінного каміння.

За їх словами, тільки вартість паркану склала 2,8 мільйона доларів.

З іншого боку, один з членів Партії регіонів розповів, що для будівництва гранітної фортеці Клюєв залучив своє підприємство, яке займається обробкою каміння.

Сам по собі паркан Клюєва є чимсь грандіозним
Один з трьох в'їздів
Землі Клюєва мають навіть свої пагорби

За оцінкою одного з засновників комплексу "Золоті ворота", який також спеціалізується на котеджах, будинок Клюєва коштує 25 мільйонів доларів.

Судячи з фото, загальна площа палацу цілком може сягати 800-1000 квадратних метрів.

Будинок номер один
Благородна червона цегла

Крім основного будинку, на території віце-прем'єра було зведено ще один, призначення якого наочним способом визначити складно.

Будинок номер два
Можливо, це господарський блок?
Обслуговування такого господарства вимагатиме десятки людей прислуги

За нинішніми цінами, тільки земля Клюєва коштує близько 20-25 мільйонів доларів. У Козинській сільраді, до якої приписано Рудики, не змогли повідомити про те, як частина лісу опинилася у власності урядовця. Джерела в оточенні Клюєва розповідають, що начебто він купив землі на вторинному ринку, однак достеменної інформації про це немає.

В парку Клюєва є скульптури...
та дитячий майданчик

Саме по собі проживання в такій зоні супроводжується масою клопотів. Зокрема, щоб ініціювати будівництво, треба довести, що землі більше не придатні для перебування в статусі "лісу", а чагарники сягнули своєї критичної кількості. Крім того, за вирубку кожного дерева треба сплачувати матеріальну компенсацію.

Футбольне поле всередині маєтку Клюєва
На землях Клюєва є справжнє перехрестя доріг

Ми звернулися безпосередньо до віце-прем'єра із запитом про те, коли і як він придбав або взяв у оренду ці території.

по темі:

Також ми попросили надати його декларацію про доходи, публікувати яку в засобах масової інформації вимагає закон про боротьбу з корупцією.

Зазвичай вони це роблять через газету "Урядовий кур’єр", однак декларація Клюєва, як, до речі, і Януковича за 2006 рік, не була оприлюднена.

Прес-секретар Клюєв заявила, що її шеф здав свій фінансовий звіт до податкової адміністрації, однак "Українська правда" його не отримає, оскільки "ніде не сказано, що він сам її повинен публікувати".

За парканом - територія Клюєва

Особисто Клюєв, коли зустрів журналіста "Української правди" після одного з засідань Кабміну, також відмовився надавати документ. "Декларація – це моя особиста справа", - сказав він.

Звичайне життя починається за кілька сот метрів від маєтку

Ніхто не ставить під сумнів, що Клюєв перед обранням до парламенту був бізнесменом, однак прозвітувати перед громадськістю про свої статки – це не примха, а його обов’язок.

... Читать дальше »
Просмотров: 1340 | Добавил: kila | Дата: 22.11.2007 | Комментарии (0)


Социалистка Валентина Семенюк стала грудью на защиту родной партии

Социалистическая партия Украины пошла "по этапу". Члены партии провели третий этап тринадцатого съезда. Собрание проходило в таком месте, что сами делегаты не могли добраться до места назначения. Корреспондент VIP-UA стал свидетелем разговора между двумя социалистами:

- Да, раньше, когда мы были парламентской партией, то съезды проводили в Октябрьском Дворце и с шариками, а сейчас собираемся в какой-то глуши, куда даже указателей нет.

Но, все внимание делегатов съезда легло на откровенное декольте Валентины Семенюк. Социалистка Семенюк, в прямом смысле слова, грудью защищала родную партию.

Главный социалист страны Александр Мороз
Валентина Семенюк показала свое главное оружие борьбы
Та самая грудь социализма

Просмотров: 1074 | Добавил: kila | Дата: 22.11.2007 | Комментарии (0)

Соціаліст Микола Рудьковський – новий герой серії про , "маєтки вітчизняної політичної еліти."


Після Віктора Ющенка і його соратників, Віктора Януковича і його товариша Антона Пригодського, Юлії Тимошенко і Дмитра Табачника настала черга соціалістичних вождів.

Життєвим умовам Рудьковського позаздрять Шредер, Блер та інші постаті всесвітнього лівого руху. Свого часу, після дефіле Рудьковського за кермом "Астон-Мартіна", в Соцпартії вже намагалися порушити питання про невідповідність його стилю життя соціалістичним ідеалам. Зараз історія може отримати продовження.

Отже, Микола Рудьковський мешкає у котеджному містечку "Золоті ворота" за Конча-Заспою, що по Старообухівській трасі.

У Рудьковського багато зелених насаджень

Це – один з найперших житлових комплексів, який виник в передмісті Києва. Закладений у середині 1990-х, він стрімко розвивався і зараз нараховує близько двохсот маєтків.

Тут неможливо викупляти землю гектарами, але територія обжита, і за рахунок цього – найкраща інфраструктура з усіх подібних поселень: є не тільки ресторан, але і спільний на всіх дитячий майданчик. У "Золотих воротах" існують і свої містичні історії – тут застрелився або був убитий екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко.

За свідченнями мешканців містечка, Рудьковський переїхав до "Золотих воріт" у 2005-2006 роках.

Будинок і прилегла територія виглядають охайно

На фото видно, що маєток міністра, витриманий у європейському стилі, стоїть під темною черепицею та за кованим парканом.

Перед входом – ліхтарі, подібні до тих, які прикрашають парк Юлії Тимошенко. Газон доглянутий, кущі вистрижені у кулеподібну форму. Будинок міністра стоїть на березі річки Козинка.

Центральний вхід до Рудьковських
Без садового майстра тут не обійшлося

За словами джерел, Рудьковський не купував готовий маєток, а будував за власним проектом.

Житло Рудьковського має площу 300-400 квадратних метрів і розташоване на ділянці в 20 соток. За оцінками одного зі старожилів "Золотих воріт", це все обійшлося Рудьковському в 2 мільйони доларів – земля затягнула на п'ятсот тисяч доларів, а всі роботи зі зведення будинку і благоустрою території – на півтора мільйона.

Це дешевше, ніж брати маєток готовий під ключ – зараз подібні коштують три-п'ять мільйонів.

Ціни на нерухомість під Києвом можуть шокувати мешканців Беверлі-Хіллз

Цікаво інше – будинок не значиться в декларації про доходи Рудьковського за 2006 рік, яку, відповідно до закону про боротьбу з корупцією, він оприлюднив в "Урядовому кур'єрі".

Так само там не вказано, що існують якісь додаткові джерела грошей, які дозволяли б мати подібну нерухомість.

У газетній замітці Рудьковський від першої особи повідомляє, що має квартиру на сто метрів та зарплату, яка протягом 2006 року склала 170 тисяч гривень.

Газета "Урядовий кур'єр", номер за 27 квітня 2007 року

Члени родини – дружина і дві маленькі доньки – доходів не отримували. Рахунків у банку, як випливало з повідомлення, ні Рудьковський, ні його найближчі не мають.

Це відразу впало в око. "Українська правда" зв'язалася з прес-службою Мінтрансу. Там повідомили, що Рудьковський особисто надав газеті відомості про свої доходи.

19 квітня поточного року міністр спрямував листа до "Урядового кур'єру": "Відповідно до чинного законодавства, прошу опублікувати інформацію про доходи, цінні папери, нерухому майно, цінне рухоме майно та вклади в банках мене та членів моєї сім'ї за 2006 рік".

Цей лист від Рудьковського супроводжувався довідкою, яка також підписана ним. Там міністр вдруге зазначив, що повідомляє "інформацію про доходи, цінні папери, нерухоме майно, цінне рухоме майно та вклади в банках міністра та членів його родини за 2006 рік".

Тобто Рудьковський стверджував, що повідомляє абсолютно все, чим володіє. Власне, таку декларацію і вимагає подавати закон про боротьбу з корупцією.



Джерела "Української правди" в Міністерстві транспорту додатково уточнили, що в листі Рудьковського викладена вся інформація, яка є в його декларації.

Однак у цій довідці житлом міністра названо тільки квартиру на сто метрів у Києві. Тобто, судячи з листа Рудьковського, у нього немає будинку під номером 96, в якому він вже понад рік живе у "Золотих воротах".

... Читать дальше »
Просмотров: 1347 | Добавил: kila | Дата: 21.11.2007 | Комментарии (0)

У цій статті не буде фотографій великих і красивих маєтків, які зводять собі вітчизняні політики на трудові та позатрудові доходи.

Цього разу "Українська правда" пише поки тільки про спроби здійснити будівництво одним з найвпливовіших державних діячів України – Іваном Плющем.

Особливість ситуації в тому, що секретар Ради нацбезпеки хоче звести собі приватне житло, але на ділянці державної землі. У становище Плюща солідарно увійшли політичні опоненти – і президент, і прем’єр – які дали відповідні доручення своїм підлеглим.

За два дні до виборів, 28 вересня цього року, Плющ звернувся до президента Ющенка з заявою передати йому у власність будинок номер 4 в комплексі відпочинку "Пуща-Водиця", де він і зараз проживає.

Плющ пояснив, що хоче провести за власні кошти реконструкцію цього будинку, який за ним закріплено в довічне користування як за екс-спікером парламенту.

Тому секретар Радбезу просить президента поклопотати про вирішення його питання перед Віктором Януковичем, аби Кабмін ухвалив необхідні рішення.


1 жовтня, в день, коли вся країна аналізувала результати дострокових виборів, Ющенко направив звернення до прем’єр-міністра та керівника Державного управління справами.


Янукович мовчки, без публічних обурень, взяв до виконання доручення президента, хоча сам же рік тому заявляв, що Ющенко більше не має права давати такі вказівки Кабінету міністрів.


Наказ Януковича Азарову підготувати проект рішення уряду датований 3 жовтня, а вже 5 числа того ж місяця Міністерство юстиції дало свій позитивний висновок.

Люди, ознайомлені з темпами документообігу в українській владі, можуть тільки позаздрити тій швидкості, з якою "питання Плюща" пішло по інстанціях в уряді Януковича.

Опоненти секретаря Радбезу радять шукати пояснення цьому в шансах Плюща стати спікером при широкій коаліції НУНС і Партії регіонів.

Також нагадаємо, що днями Плющ був помічений в товаристві Януковича і Ахметова в Донецьку на футбольному матчі "Шахтаря".

Лавринович у пояснювальній записці послався на Цивільний кодекс, який містить норму, що підпадає під бажання Плюща отримати новий будинок у приватну власність.

"У разі, якщо вартість переробки і створення нової речі істотно перевищує вартість матеріалу, право власності на нову річ набуває за її бажанням особа, яка здійснила таку переробку", - сказано у вердикті Мінюсту.

"Реалізація проекту розпорядження Кабінету міністрів не потребує витрат з державного бюджету", - також навів ще один аргумент Лавринович.



Отримавши такий оптимістичний прогноз від Міністерства юстиції, Азаров доручив готувати проект рішення Кабміну.

До "Української правди" потрапив цей документ, який після свого ухвалення має зробити Івана Плюща щасливим власником невеликої ділянки в тихій "Пущі-Водиці".

Станом на цей момент немає інформації, чи скріпив його своїм підписом сам прем’єр-міністр. На відміну від постанови, розпорядження уряду Янукович може видати не тільки на засіданнях Кабміну, а в будь-який момент.

Документ підписаний міністрами юстиції та економіки Олександром Лавриновичем і Анатолієм Кінахом, а також главою Фонду держмайна Валентиною Семенюк.


Однак, на відміну від Мінюсту, Семенюк завізувала проект із зауваженнями. На її думку, розпорядження уряду – за схемою Плюща – є "скритою приватизацією, яка призведе до відволікання коштів від Державного бюджету України".

Очевидно, вона мала на увазі захмарну вартість землі в одному з найкозирніших місць під Києвом, де проведені всі комунікації та цілодобово здійснюється державна охорона.

Принциповість, яку вирішила продемонструвати Семенюк, справді вказує, що їй немає чого втрачати – після формування нової коаліції вона серед претендентів на звільнення.


"Українська правда" зв’язалася з Державним управлінням справами, де підтвердили, що очікують рішення Кабміну, аби почати відведення під Плюща.

Водночас співрозмовник у ДУСі на умовах анонімності повідомив подробиці, які відрізнялися від версії, викладеної у листі Плюща.

За його словами, Плющ зараз мешкає на дачі в "Пущі-Водиці", зведеній в 1950-60 роках і закріплений за ним довічно ще розпорядженням в.о. прем’єра Юхима Звягільського тринадцять років тому.

... Читать дальше »
Просмотров: 1425 | Добавил: kila | Дата: 21.11.2007 | Комментарии (0)


Щороку влітку автор цих рядків має звичку робити "інспекцію" елітних котеджних містечок в обухівському напрямку. Проїхатися вздовж та поперек Конча-Заспи, Козина і Нових Безрадичів займає кілька годин. І цього часу достатньо для того, щоб переконатися у покращенні життя вітчизняної чиновницької та бізнес-еліти.

Шматок раю в 20 хвилинах від центру Києва

Цей український праобраз Монако та Рубльовського шосе Москви дедалі сильніше радує око абсурдним поєднанням стилів та необмежених грошей. Дамба все глибше врізається в Дніпро, маєтки будуються, архітектурні смаки покращуються, а журналістська зацікавленість – зростає.

Коли в 2006 році вдалося заїхати на територію одного з таких поселень, побачити вдалося небагато. Дорога просто вперлася в залізні ворота зі шлагбаумом. Табличка "Стоп! Приватна власність" пояснювала, що далі рух заборонено.

– Але хто тут живе? – запитання до охоронця в камуфляжі, який вийшов зі свого павільйону.

– Табачник, – коротко відповів він. – Без їхнього дозволу пропустити не можу.

У той момент чиновницька кар’єра Табачника переживала не кращі часи. Він не балотувався до Верховної Ради, став депутатом кримського парламенту, а його прізвище спливало у кримінальній справі про події часів помаранчевої революції.

Однак за кілька місяців ситуація виправилася. Була створена антикризова коаліція, прем’єром став Віктор Янукович, а Табачник повернувся на посаду заступника голови уряду.

Тому цього літа не залишалося нічого іншого, ніж з'ясувати, як живе Дмитро Табачник.

Потойбічне життя українських політиків набагато цікавіше, ніж їхні клятви боротися за щастя знедолених.

А, як відомо, головним сторожем соціальної справедливості в Україні працює саме Дмитро Табачник, який відповідальний за цей напрямок роботи в уряді.

Оскільки суходолом дістатися до резиденції Табачника непрошеним гостям неможливо, кореспонденту "Української правди" довелося трохи зайнятися фізичними вправами, аби дізнатися, що саме ховається за високим парканом.

Табачник базується на дамбі в районі Конча-Заспи. Це – "найелітніші" українські території, куди повертається з роботи додому вся честь і совість епохи.

Якщо асфальт оберігає охорона і надпис "Приватна власність", то з іншого боку садибу Табачника оточує вода.

Оскільки ці водойми ще не приватизовані, то ніхто не має права вам заборонити піти нестандартним шляхом.

Тож кореспондент "Української правди" озброївся човном, веслами і фотоапаратом, щоб дізнатися про побутові хвилинки щастя гуманітарного віце-прем'єра.

Територія, на якій розміщено житло урядовця, викликає захоплення. Вона справді величезна – не менше гектара зелених газонів, розкішних верб і ялинок.

Півострів віце-прем'єра омиває вода одного з каналів, який поєднує Дніпро і дамбу. На території Табачника розташовано три будинки – тут живуть сам чиновник з братом та їхній батько.

Перший маєток з червоної цегли нагадує резиденції в елітних районах Лондона.

Будинок номер один

Другий будинок розташований по центру і домінує на цій території – він швидше подібний до американських палаців.

Будинок номер два

Третій будинок – найменший, і за деревами його побачити складніше. Але видно, що він стоїть під черепицею, оштукатурений і пофарбований у жовтий колір. Прикрасою третього будинку є простора веранда.

Будинок номер три

Садиби Табачника прекрасні не тільки тому, що розташовані біля водойми – увесь простір являє собою один великий парк, а в кількох місцях є невеликі причали.

В очі кидається обережність власників. Як видно, пост охорони влаштований не тільки на в'їзді, але і по всій території. Протягом фотосесії, яку проводила "Українська правда", перебуваючи на човні, з будки вийшов молодий чоловік, одягнутий немов спецназівець. До його честі, ніяких спроб перешкодити він не робив, хоча і слідував за судном вздовж берега.

Сам Табачник відмовився відповідати на питання нашого видання. "Українську правду" цікавило співвідношення рівня зарплати чиновника та його витрат.

Як відомо, Табачник з 1991 року, коли він отримав посаду старшого консультанта секретаріату Верховної Ради, не облишав державну службу. Тамтешні заробітки у всі часи не перевищували рівень менеджерів середньої ланки.

Також ми просили віце-прем'єра надати останню декларацію про доходи, публікувати яку від перших чиновників країни вимагає закон про боротьбу з корупцією.

У вівторок після засідання Кабміну кореспондент "Української правди" передав Табачнику відповідний запит. Прочитавши його, урядовець мовчки розвернувся і пішов. На питання, чи зможе він якось прояснити свою точку зору, Табачник відповів: "Я це коментувати не буду. В мене немає такої можливості".

Хоча щонайменше він міг все пояснити, пославшись на брата, який займається підприємництвом. Але в цьому разі Дмитро Табачник не відрізнявся би від Юлії Тимошенко, яка пояснює розкішний спосіб життя перепелиним бізнесом свого чоловіка.

Утім, наше видання, зацікавлене у всебічному і об’єктивному висвітленні даної теми, і далі залишається відкритим для Табачника.

Просмотров: 1138 | Добавил: kila | Дата: 20.11.2007 | Комментарии (0)


"Чайний будинок Януковича" – про цей об’єкт в околицях Ялти складають легенди. Маєток, розташований за сім кілометрів від міста, біля Нікітського ботанічного саду, своїм виглядом породжує згадки про декорації розкоші із серіалу "Санта-Барбара".

Добрі люди потурбувалися, щоб ви не помилилися адресою. Якщо їхати сімферопольською трасою до Ялти, то на дорозі стоїть точний вказівник, який підкаже посвяченим людям, де треба повертати, щоб потрапити до пункту призначення.

"ООО "Дельфін-2001". Санаторій "Чорноморський". Секрет у тому, що в'їзд до маєтку – через територію зазначеного лікувально-оздоровчого комплексу.
Останні метри перед шлагбаумом – кілька напівзруйнованих хат. Але, на фоні жахливих доріг навіть у Ялті, в цьому поселенні лежить рівнозакатаний асфальт. Цим шляхом їздить Янукович.
Але вільного доступу на територію санаторію "Чорноморський", а відтак і до "чайного будинку" немає.
– Ви до кого? – з будки виходить охоронець. Радіостанція, що висить на ремені, тим часом починає повідомляти останні новини від його колег, які здійснюють обхід території.

– Та, от хочу купити путівку в санаторій, приїхав дізнатися... – на ходу доводиться вигадувати легенду.

– Місць немає! Найдешевша кімната коштує 1 200 гривень на день, але вони розкуплені на місяці вперед, - розповідає охоронець.

Санаторій "Чорноморський" складається з кількох корпусів, але об’єкт, який пов'язують із Януковичем, відокремлено стоїть з правого боку.

І хоча за шлагбаум не пропускають без санкції від чергового, це неважливо. Є одне місце, з якого відкривається чудовий вид на дачу.

"Їдьте по дорозі, і під газовою трубою зупиніться. Там ви все побачите", - розповідає місцева мешканка.

Те, що біля Нікітського ботанічного саду маєток прем'єра, у політичній тусовці знають майже всі.

Аборигени теж не мають жодних сумнівів, що за парканом розташована вілла Януковича.

Багато хто неодноразово бачив, як він сюди приїжджав, дехто був свідком, як він навідувався ще протягом будівництва об’єкту.

"Ми мешкаємо в селі Януковка, - додає жінка і показує на чудово заасфальтовану дорогу. - Ви ж розумієте, чому він тут покладений?".

Справді, з указаної нею точки маєток добре проглядається – видно горищний поверх і лоджію. Прямо за віллою починається лазурове море.

Крім того, легко помітити об’єкт із вишкою, який може бути вертолітним майданчиком.

Прямо за парканом будинку починаються виноградні посадки.
За однією версією, сам палац стоїть на землі виноградників інституту "Магарач", а землевідведення здійснювала Масандрівська селищна рада. Причому з цією задачею вони впоралися лише з другої спроби – як кажуть, після відповідних інструкцій згори.

За іншою версією, те, що в народі називають дачею Януковича, відноситься до земель санаторію "Чорноморський". Тому й проїзд здійснюється через його територію.

Найкраще оцінити архітектурне рішення будинку можна з вертольота, і такі фотографії є в розпорядженні "Української правди".

Крім чотирьох поверхів каскадом, в очі кидається відкритий басейн із джакузі, пальмові насадження та другий корпус – десь на триста квадратних метрів.

Однак розкішна будова біля підніжжя пагорбу крім відчуття щастя від ексклюзивних краєвидів, створює власникам і проблеми. Рік тому їм виділили майже гектар земель для протизсувних споруджень.

З формальної точки зору, палац оформлений на близького друга Януковича Антона Пригодського, який придбав санаторій "Чорноморський". Відразу після помаранчевої революції ця операція стала предметом розслідування кримінальної справи, що, як і все інше, закінчилося нічим.

Пригодський заявив "Українській правді", що маєток має статус "пансіонату сімейного типу". Його власником є фірма "Дельфін-2001" зі статутним фондом 72 мільйона гривень. Саме ця назва значиться на вказівнику, що стоїть на дорозі Ялта-Сімферополь.

У свою чергу, "Дельфін-2001" входить у донецьку корпорацію "Міжрегіональний промисловий союз". І, крім самого Януковича і Пригодського, тут якось зупинявся Рінат Ахметов (інший непрямий акціонер "Міжрегіонального промислового союзу").
Хоча будинок належить приватній бізнес-структурі, за словами Пригодського, з Януковича не беруть гроші. Тому і виходить такий собі комунізм на трьох – все наше, все спільне.

Хоча, можливо, це пояснюється скромними статками родини Януковича. Він досі не оприлюднив свою декларацію про доходи за минулий рік, хоча такою є вимога закону про боротьбу з корупцією. На запити "Української правди" прес-секретар прем’єра повідомив, що терміни, протягом якого він повинен це зробити, ніким не визначені.

У останній же загальнодоступній декларації Януковича значилося 38 тисяч гривень зарплати на рік, 5 тисяч доходу дружини і нуль на рахунках та жодної копійки у акціях. З такої людини гріх брати гроші за відпочинок.
Просмотров: 1096 | Добавил: kila | Дата: 20.11.2007 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »